A Konzervgyár története 1934 augusztus 1-én kezdődött, a gazdasági válság idején. Az akkori tulajdonosnak új területen kellet próbálkoznia, hogy termékével versenyképes maradjon. Ezért kezdte el a sűrített paradicsom gyártását.
Az üzem 1934-ben létesült a nagygombosi gazdaság nyers paradicsomának feldolgozására. Nagygomboson vadászati célra aranyfácánokat honosítottak meg, és ezekről nevezték el a gazdaság kitűnő export nyers paradicsomát.
Az előző évi sikeres sűrítmény export után mutatós védjegyre volt szükség, így kapta a sűrített paradicsom az Aranyfácán elnevezést, mely védjegyként 1934. augusztus 23-án került bejegyzésre.
A Konzervgyár több okleveles mérnök tudását és tapasztalatát kamatoztatta, illetve olyan szakmunkás gárdával rendelkezett, akik minden külső segítség nélkül felszerelték és működtették a gyáregységet. Emellett kitüntetett figyelemmel kísérte a tulajdonos, a Báró Hatvany család is a paradicsom Konzervgyár termelését. Innen adódott, hogy a Hatvani Konzervgyár megindulása után néhány évvel a hazai konzervgyárak élvonalába került, sűrítménye pedig az importáló északi országokban jó hírnévre tett szert.
Az Aranyfácán védjegy több, mint 70 országban van bejegyeztetve!
Az 1960-as évek elejére a gyártási kapacitást is megnövelte, évente mintegy 60 ezer tonna nyersanyagból gyártott sűrített paradicsomot.
A Hatvani Konzervgyár a napi 1500 tonna paradicsom feldolgozásra alkalmas kapacitást elérve, indokoltnak látta a termelés további fejlesztését. Egy jelentős beruházással 1978-ban napi 2000 tonna fölé növelték a feldolgozott paradicsom mennyiségét. 1979-ben már több mint 90 ezer tonna nyersanyagot dolgoztak fel.
Cégünk Magyarországon az elsők között vezette be az ISO minőségirányítási rendszert. Jelenleg az ISO 9001 mellett HACCP rendszert is működtetünk.
A gyár termékei folyamatosan jelen vannak a hazai piac mellett, számos ország polcain is: Kelet-és Nyugat Európa, valamint az arab világ országaiban.