Minőségi sűrített paradicsom 1934 óta
Ma Magyarországon a legtöbb háziasszonynak a sűrített paradicsom fogalma egyet jelent az Aranyfácán névvel. Cégünk 1934 óta változatlan formában és minőségben gyártja az Aranyfácán sűrített paradicsomot. Az Aranyfácán sűrített paradicsom tradicionális MAGYAR TERMÉK, amely ízben, színben, aromájában a világ minden részén elismerést kapott és megfelel az egészséges táplálkozás minden kritériumának.

A paradicsom által nyújtott egészséget és valódi tartósítószer mentes magyar ízt adjuk minden vásárlónknak bel- és külföldön egyaránt.

Termékeink elérhetők a 70 grammtól a 4550 grammig dobozban és 370 ml-es üvegben, valamint ipari felhasználók részére 220 kg-os aszeptikus zsákban.

Aranyfácán
Sűrített
Paradicsom
2200 g - új kiszerelés
Aranyfácán
Passzírozott
Paradicsom
500 g
Aranyfácán
Ketchup szószok
540 g
Aranyfácán
Sűrített
Paradicsom
150 g
Aranyfácán
Sűrített
Paradicsom
425 g
Aranyfácán
Sűrített
Paradicsom
360 g
Cégünk története
A Hatvan és térsége az Északi-középhegység és az Alföld találkozása egy folyóvölgyben, ahol a kertészeti kultúrák sok évszázados hagyománya él, igen alkalmasnak bizonyult a jó minőségű paradicsomtermesztésre.

A Konzervgyár története 1934 augusztus 1-én kezdődött, a gazdasági válság idején. Az akkori tulajdonosnak új területen kellet próbálkoznia, hogy termékével versenyképes maradjon. Ezért kezdte el a sűrített paradicsom gyártását.

Az üzem 1934-ben létesült a nagygombosi gazdaság nyers paradicsomának feldolgozására. Nagygomboson vadászati célra aranyfácánokat honosítottak meg, és ezekről nevezték el a gazdaság kitűnő export nyers paradicsomát.

Az előző évi sikeres sűrítmény export után mutatós védjegyre volt szükség, így kapta a sűrített paradicsom az Aranyfácán elnevezést, mely védjegyként 1934. augusztus 23-án került bejegyzésre.

A Konzervgyár több okleveles mérnök tudását és tapasztalatát kamatoztatta, illetve olyan szakmunkás gárdával rendelkezett, akik minden külső segítség nélkül felszerelték és működtették a gyáregységet. Emellett kitüntetett figyelemmel kísérte a tulajdonos, a Báró Hatvany család is a paradicsom Konzervgyár termelését. Innen adódott, hogy a Hatvani Konzervgyár megindulása után néhány évvel a hazai konzervgyárak élvonalába került, sűrítménye pedig az importáló északi országokban jó hírnévre tett szert.

1935. december 3-án az üzem az Aranyfácán védjegy gyártójogát is megkapta a Cukorgyártól.

Az Aranyfácán védjegy több, mint 70 országban van bejegyeztetve!

Az 1960-as évek elejére a gyártási kapacitást is megnövelte, évente mintegy 60 ezer tonna nyersanyagból gyártott sűrített paradicsomot.

A Hatvani Konzervgyár a napi 1500 tonna paradicsom feldolgozásra alkalmas kapacitást elérve, indokoltnak látta a termelés további fejlesztését. Egy jelentős beruházással 1978-ban napi 2000 tonna fölé növelték a feldolgozott paradicsom mennyiségét. 1979-ben már több mint 90 ezer tonna nyersanyagot dolgoztak fel.

Cégünk Magyarországon az elsők között vezette be az ISO minőségirányítási rendszert. Jelenleg az IFS Food szabvány mellett HACCP rendszert is működtetünk.

A gyár termékei folyamatosan jelen vannak a hazai piac mellett, számos ország polcain is: Kelet-és Nyugat Európa, valamint az arab világ országaiban.

Széchenyi
Tanúsítványok letöltése
design & development: